De ce saci mari (big bags) din polipropilena ?

Este general acceptat faptul ca sacii mari tip big bags ( FIBCs, bulk bags, saci de rafie, jumbo bags) reprezinta una dintre cele mai rentabile si ideale solutii de ambalare in vederea manipularii si depozitarii produselor vrac.

Saci mari - containere flexibile - denumirea carora sacii Big-Bags mai sunt cunoscuti pe piata, nu este deloc intamplatoare, acestia dand posibilitatea incarcarii, descarcarii si manipularii facile a produselor.

Sacii mari big bags sunt fabricati din tesatura de polipropilena, cu o varietate de dimensiuni si posibilitati de umplere, de descarcare si de ridicare. Cu o capacitate de la 500 kg la 1500 kg, sacii Big-Bags din polipropilena sunt un mod ideal de ambalare care evita excesiv manipularea manuala a 25 kg sau 50 kg de produs.

Big bags-urile din polipropilena nu necesita o ambalare ulterioara intrucat sunt proiectati pentru a fi ridicati de partea de sus folosind dispozitive special atasate : chingi ( manere ) din polipropilena.

Comparativ cu blocarea unor containere rigide care limiteaza posibilitatile de incarcare, manipulare, stocare si descarcare a produselor, din ce in ce mai multe companii aleg sa foloseasca sacii mari tip big bags executati in conformitate cu nevoile specifice fiecarei entitati.

Sunt utilizati in principal pentru ambalarea materialelor care au tendinta de a deforma sacii si care ar ingreuna manipularea acestora ( grafit, cereal, fibra de sticla, funingine, etc ).

Ocupa un spatiu de depozitare mai mic, si, foarte important, reducerea costurilor de transport.

Alte avantaje ale folosirii sacilor mari tip Big-Bags:

Domenii de utilizare